Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розтрата понад 1,8 млн грн бюджетних коштів – на Київщині судитимуть заступника селищного голови

 Розтрата понад 1,8 млн грн бюджетних коштів – на Київщині судитимуть заступника селищного голови
338162 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Бучанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно  заступника одного із селищних голів Київської області за фактами розтрати коштів місцевого бюджету, з використанням службового становища, в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, знаючи про те, що роботи з реконструкції нежитлового приміщення під Центр первинної медико-санітарної допомоги виконані в повному обсязі та не потребують фінансування з бюджету, ініціював питання щодо виконання будівельних  робіт по вказаному об’єкту. Він уклав договір з підрядником та підписав акти виконаних робіт. Через це з місцевого бюджету безпідставно витрачено більше 1,8 млн грн на оплату робіт, які фактично не здійснювалися.

Досудове розслідування здійснювалося відділом поліції №2 Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео