Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Організовує примусове виконання рішень фейкових судів «днр» – заочно підозрюється псевдоначальник «відділу судових приставів Першотравневого районного управління юстиції»

 Організовує примусове виконання рішень фейкових судів «днр» – заочно підозрюється псевдоначальник «відділу судових приставів Першотравневого районного управління юстиції»
297718 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Маріупольського району в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року колишній начальник Мангушського відділу державної виконавчої служби у Маріупольському районі Донецької області Східного межрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) добровільно почав співпрацювати з окупантами та обійняв псевдопосаду «начальника відділу судових приставів Першотравневого районного управління юстиції фейкового міністерства юстиції» так званої «днр».

На вказаній «посаді» підозрюваний здійснює керівництво «відділом», організовує примусове виконання рішень незаконно створених на окупованій території судових органів, а також налагоджує взаємодію з окремими підконтрольними окупаційній владі засобами масової інформації для висвітлення її діяльності як легітимної. 

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео