Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У деокупованих Святогірську та Лимані правоохоронці виявили місця масових поховань цивільних осіб – розпочато розслідування

У деокупованих Святогірську та Лимані правоохоронці виявили місця масових поховань цивільних осіб – розпочато розслідування
234763 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення законів та звичаїв війни (ст. 110, ст. 438 КК України).

 4-10 жовтня 2022 року слідчо-прокурорська група провела огляд звільнених від збройних підрозділів рф та так званих лднр м. Святогірська і м. Лиману, в ході яких встановлено місця тимчасового поховання осіб, у тому числі місцевих мешканців.

Зокрема у Святогірську правоохоронці ексгумували тіла 34 осіб, частина - з ознаками насильницької смерті: вогнепальними пораненнями, переламами ребер та черепів, мінно-вибуховими травмами. Двоє громадян згоріли в автомобілі, їх особи наразі встановлюються.

На території деокупованого Лиману на кладовищі «Нова масляківка» виявлено близько 110 траншей, серед яких і могили дітей. Наймолодшій - лише рік. Вона похована поряд з усією родиною. Загалом в ході огляду вже ексгумовано 44 тіла.

Загалом під час процесуальних дій проведено ексгумацію 78 тіл, які наразі спрямовано до Краматорського відділення СМЕ Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи, з метою проведення експертних досліджень та встановлення причин смерті.

Пошукові та процесуальні дії за участі слідчих та прокурорів у звільнених від окупантів містах тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео