Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Працюють на окупантів у захопленому Світлодарську – на Донеччині судитимуть двох пособниць ворога

Працюють на окупантів у захопленому Світлодарську – на Донеччині судитимуть двох пособниць ворога
305887 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершені досудові розслідування та скеровані до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканок Донеччини за фактами добровільного зайняття посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених  на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також умисного вчинення громадянином України дій, спрямованих на допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора шляхом передачі їй матеріальних ресурсів з метою завдання шкоди Україні, тобто у пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що перша обвинувачена – колишня завідувачка сектору державної реєстрації актів цивільного стану у травні 2022 року пішла на співпрацю з загарбниками та обійняла посаду так званої «виконуючої обов’язки управляючого справами адміністрації м. Світлодарська «днр». Працюючи у незаконних органах влади, активно співпрацює з окупаційним режимом рф та виконує на фейковій посаді організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції.

Друга обвинувачена почала співпрацювати з ворогом у цей же період та обійняла псевдопосаду виконуючої обов'язки директора Світлодарського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня № 8 - гімназія», який окупаційна адміністрація незаконно «підпорядкувала» м. Дебальцеве. Зловмисниця передала окупантам частину вказаного приміщення для облаштування «громадської приймальні глави «днр».

Досудові розслідування здійснювались слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео