Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дві гранати за 8000 грн – без можливості внесення застави заарештовано мешканця Дружківки, який збував боєприпаси

Дві гранати за 8000 грн – без можливості внесення застави  заарештовано мешканця Дружківки, який збував боєприпаси
392726 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Дружківки повідомлено про підозру в придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, під час пошуку металолому на території міста чоловік знайшов бойову ручну наступальну осколкову гранату РГН з запалом УДЗ, ручну гранату Ф-1 з запалом УЗРГМ-2, бойові патрони калібру 5,45 і 5,6 мм та переніс їх додому.

Вирішивши підзаробити на продажі боєприпасів, підозрюваний збув «оперативному покупцю» обидві гранати за 8000 грн. В ході санкціонованого обшуку в домоволодінні зловмисника правоохоронці вилучили патрони та наркотичні засоби. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео