Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сприяв захопленню Маріупольського слідчого ізолятору батальйоном «Сомалі» та спостерігав за розстрілом «смотрящего» - заочно повідомлено про підозру фейковому начальнику установи

Сприяв захопленню Маріупольського слідчого ізолятору батальйоном «Сомалі» та спостерігав за розстрілом «смотрящего» - заочно повідомлено про підозру фейковому начальнику установи
308892 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року черговий помічник начальника Маріупольського СІ добровільно погодився співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ. Підполковник внутрішньої служби обійняв псевдопосаду начальника вказаної установи, незаконно підпорядкованої так званій державній службі виконання покарань «міністерства юстиції ДНР».
З метою вислужитись перед «новою владою» підозрюваний сприяв захопленню державної установи і активно закликав інших працівників зрадити присязі та перейти на бік окупантів. Він впустив на територію ізолятору учасників незаконного збройного угруповання - батальйону «Сомалі», які заволоділи зброєю, що там зберігалась. На той час в установі утримувалось 345 осіб. При цьому «освободітєлі» звільнили кількох в’язнів без законних на те підстав.
Крім того, для придушення бунту, що виник у зв’язку із скаргами громадян на нелюдські умови та порушення строків їх тримання під вартою, відсутність їжі та води, фейковий начальник знову звернувся по допомогу до «сомалійців». Безпосередньо у його присутності, для залякування ув’язнених осіб та подальшого тримання їх у страху перед ймовірною стратою, останні розстріляли так званого «смотрящего», який, на їх думку, керував бунтом.
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Максимальне покарання за санкцією статті - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео