Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обійняли посади в окупаційних адміністраціях захоплених населених пунктів Донеччини - заочно судитимуть п’ятьох колаборантів

Обійняли посади в окупаційних адміністраціях захоплених населених пунктів Донеччини - заочно судитимуть п’ятьох колаборантів
357071 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 5 громадян України за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у квітні 2022 року депутат Маріупольської міської ради обійняв псевдопосаду так званого першого заступника незаконно призначеного окупантами «голови адміністрації м. Маріуполя».
Він бере участь у нарадах під головуванням керівництва фейкової республіки, представників політикуму держави-агресора та заходах зі зміни меж кордонів захопленого міста і його районів. Також керує інвентаризацією житлового фонду і комунального майна. Крім того, відповідає за демонтаж державної символіки України та організовує у вщент зруйнованому місті «урочистості» з нагоди державних свят РФ.
Інший колаборант, будучи старостою Рубцівського старостинського округу Лиманської ТГ, у квітні - травні 2022 року став «головою сільської ради с. Рубці адміністрації м. Красний Лиман ДНР». Він передавав окупантам списки місцевих мешканців та роздавав так звані гуманітарні вантажі прихильникам «руського миру».
Одна з трьох обвинувачених жінок у липні 2022 року обійняла посаду так званої виконувачки обов'язків начальника загального відділу «адміністрації м. Світлодарська ДНР». До її обов’язків входить створення єдиної системи діловодства у фейковій установі і контроль за виконанням указів та доручень голови окупаційної влади.
Ще одна так звана посадовиця стала «начальницею відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації Волноваського району ДНР». Вона планує роботу відділу та контролює виконання підлеглими працівниками завдань, поставлених окупантами.
П’ята колаборантка влітку 2022 року обійняла фейкову посаду директорки «Миронівської школи № 9 Миронівської селищної адміністрації ДНР». Жінка організовує навчальний процес згідно із «законодавством» квазіреспубліки та вручає атестати випускникам. Крім того, у виступі перед підконтрольними окупантам ЗМІ обвинувачена підтримала проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» окупованої території області до складу РФ.
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання для чотирьох обвинувачених – позбавлення волі до 3 та 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років; для п’ятого – довічне ув’язнення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео