Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

П’ять і вісім років ув’язнення – прокурори довели провину двох інформаторів з Донеччини

П’ять і вісім років ув’язнення – прокурори довели провину двох інформаторів з Донеччини
378156 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вироки двом мешканцям Донеччини за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України). Їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років та 3 місяці й 8 років і 3 місяці.
Прокурорами у суді доведено, що у серпні 2022 року мешканка м. Білозерська з власного телефону через месенджери «Telegram» і «Viber» надсилала на номери російських мобільних операторів текстову інформацію військового характеру. Шанувальниця окупантів відправляла дані про розташування й переміщення військовослужбовців ЗСУ як на території власного міста, так і Бахмутського району.
Інший інформатор, будучи адміністратором групи прихильників держави-агресора в «Telegram», почав співпрацювати з представником держави-агресора у січні 2023 року. Чоловік також неодноразово надсилав на російський мобільний номер інформацію про розташування особового складу та військової техніки українських захисників на території м. Краматорська.
Невдовзі після скоєного засуджених викрили та заарештували.
Чоловік проведе за ґратами 8 років і 3 місяці, а жінка - 5 років та 3 місяці свого життя.
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео