Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Записував голосові повідомлення і позначав на мапах місця дислокації українських військових - за старанну «роботу» на окупантів покровчанин отримав 12 років ув’язнення

Записував голосові повідомлення і позначав на мапах місця дислокації українських військових - за старанну «роботу» на окупантів покровчанин отримав 12 років ув’язнення
365106 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок чоловіку за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 10 років.

 
 
Прокурором у суді доведено, що у червні-липні 2022 року мешканець м. Покровська з власного телефону неодноразово передавав представнику НЗФ квазідержавного утворення «ДНР» скріншоти Google Maps. На мапах він власноруч позначав місця дислокації й напрямки переміщення особового складу і військової техніки ЗСУ у своєму місті, а також Селидовому, Мирнограді та у Покровському районі. Після цього робив скріншоти та відправляв їх через месенджер «Telegram». Також надсилав текстові і голосові повідомлення.
 Через певний час чоловік перевіряв на місцевості, чи актуальні передані ним дані та у разі зміни обстановки повідомляв про це окупантам.
 Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Після оголошення вироку громадянина взяли під варту у залі суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео