Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Спецпрокуратурою забезпечено поновлення інтересів МОУ у сфері земель оборони

Спецпрокуратурою забезпечено поновлення інтересів МОУ у сфері земель оборони
341604 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарський суд Київської області задовольнив  позов Дарницької спеціалізованої прокуратури про визнання недійсним рішення Бориспільської міськради щодо передачі права власності на земельну ділянку, що входить до складу земель оборони.

  Спецпрокурори довели в суді, що у 2007 році Бориспільською міською радою Київської області, всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», прийнято протиправне рішення, яким фактично припинено право постійного користування земельною ділянкою площею понад 2,3 га однієї з військових частин, дислокованої у м. Бориспіль, та передано її в оренду приватному підприємству під будівництво багатоквартирних житлових будинків.

   З метою захисту інтересів держави, прокурори Дарницької спецпрокуратури звернулися до суду з позовом про визнання вказаного рішення недійсним.

  Господарський суд Київської області погодився з доводами спецпрокуратури, скасував незаконне рішення Бориспільської міськради та державну реєстрацію вказаної земельної ділянки із одночасним припиненням всіх речових прав, їх обтяжень, зареєстрованих міською радою.

   Позовні вимоги Дарницької спеціалізованої прокуратури судом задоволено повністю.

  За рішенням суду поновлено право користування Міністерства оборони України земельною ділянкою площею 2,35 га оціночною вартістю понад 73 млн. грн.
   
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео