Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виконувала «інструкції» окупантів - арештовано ексспівробітницю «Управління праці і соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР»

Виконувала «інструкції» окупантів - арештовано ексспівробітницю «Управління праці і соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР»
403760 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року, під час окупації м. Лиману військами країни-агресора, мешканка с. Ямпіль надала добровільну згоду на співпрацю з окупантами. Намагаючись бути корисною «новій владі», вона обійняла так звану посаду завідувачки сектора опіки та піклування «Управління праці і соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР».
 
 
Підозрювана організовувала роботу ввіреного їй підрозділу, займалась підбором кадрів, надавала вказівки підлеглим працівникам та звітувала перед «керівництвом».
 Крім того, разом із іншими співробітниками фейкової установи пройшла так зване навчання у м. Єнакієвому, по завершенню якого отримала «нормативні документи» і «інструкції» щодо подальшого «правильного» служіння окупантам.
 Наразі за клопотанням прокуратури їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Підозрюваній загрожує від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео