Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Детективи БЕБ спільно з американськими правоохоронцями проводитимуть розслідування у сфері цифрової безпеки

Детективи БЕБ спільно з американськими правоохоронцями проводитимуть розслідування у сфері цифрової безпеки
375867 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України спільно з представниками Служби кримінальних розслідувань IRS (IRS-CI, США) будуть розслідувати кримінальні правопорушення з використанням новітніх технологій. Навики відстеження джерел блокчейн-коштів і викриття криптовалютних транзакцій детективи БЕБ здобули на кібернавчаннях у Франкфурті, Німеччина.

Обмін інформацією та спільні розслідування допоможуть виявляти фінансові схеми, зокрема ті, які використовують підсанкційні російські олігархи, які намагаються приховати свої активи.

«Глобальні фінансові злочини часто складаються зі складних мереж офшорних холдингів і анонімних транзакцій. У рамках цих тренінгів учасники відточили навики цифрового розслідування, щоб відстежити джерело блокчейн-коштів і викрити криптовалютні транзакції за допомогою криміналістичних інструментів», сказав керівник IRS-CI Джим Лі під час навчань.

У тренінгу також взяли участь представники кібердепартаментів Національної поліції України та СБУ.

Довідково: IRS-CI - це відділ кримінальних розслідувань IRS, відповідальний за проведення розслідувань фінансових злочинів, зокрема податкового шахрайства, торгівлі наркотиками, відмивання грошей, державної корупції, шахрайства в сфері охорони здоров'я, крадіжки особистих даних тощо. 

Наразі IRS-CI проводить 23 розслідування з дотримання санкцій щодо компаній, організацій та осіб, які були визначені як загрози національній безпеці та зовнішній та економічній політиці США. Агентство активно співпрацює з Управлінням з контролю за іноземними активами, яке веде санкційні списки, щоб оперативно заморозити активи, які контролюються або пов'язані з особами зі Списку спеціально позначених громадян та заблокованих осіб.

Нагадаємо, домовленостей щодо проведення тренінгу було досягнуто під час візиту делегації БЕБ до Вашингтону в рамках «Програми міжнародних візитерів». Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-spivpratsiuvatyme-z-sluzhboiu-vnutrishnikh-dokhodiv-ssha

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео