Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Воював проти ЗСУ в Ясинуватському районі – стрільцю окупаційних військ рф загрожує до 15 років за ґратами

Воював проти ЗСУ в Ясинуватському районі – стрільцю окупаційних військ рф загрожує до 15 років за ґратами
382149 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженця м. Ясинуватої за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та участі у терористичній організації, а також діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст.111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2019 року чоловік за власною ініціативою вступив до лав 2-го батальйону територіальної оборони нзф «днр». Із позивним «Професор» він служив на посаді стрільця протитанкового артилерійського взводу, а згодом у стрілецькій роті.
 
 
Перебуваючи у вказаному підрозділі, обвинувачений у камуфльованій формі з вогнепальною зброєю у руках воював проти Збройних Сил України поблизу населених пунктів Василівка та Кам’янка Ясинуватського району. За свою службу на окупантів він отримував грошове забезпечення.
 На вирок Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська чоловік чекає під вартою.
 Максимальне покарання за вказаними статтями – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео