Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування збитків до Держбюджету на суму понад 5,4 млн грн

БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування збитків до Держбюджету на суму понад 5,4 млн грн
314367 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування понад 5,4 млн грн у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків.

Слідством встановлено, що упродовж 2022 року бухгалтер однієї із будівельних компаній Київщини не подавала декларацію про сплату податків за оренду земельної ділянки, виділену для будівництва. Таким чином підприємство умисно ухилилось від сплати податків у значних розмірах. Досудове розслідування було розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями територіального управління БЕБ. Сума завданих державі збитків склала понад 5,4 млн грн.

У травні 2023 року згаданій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України. В межах досудового розслідування, службові особи підприємства добровільно сплатили завдані державі збитки.

Таким чином, детективи БЕБ забезпечили відшкодування завданих збитків до бюджету в розмірі понад 5,4 млн грн. Співробітники БЕБ скерували до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності осіб у зв’язку із відшкодуванням нанесеної шкоди в повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів), здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Київській області за процесуальним керівництвом прокурорів Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ у Київській області забезпечило відшкодування 7,2 млн грн несплачених підприємством податків. Детальніше: https://esbu.gov.ua/news/beb-u-kyievi-zabezpechylo-vidshkoduvannia-72-mln-hrn-nesplachenykh-pidpryiemstvom-podatkiv

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,податки,відшкодування, Держбюджет

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео