Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виступають за окупацію України - заочно судитимуть двох підсанкційних «депутаток народної ради днр» (ФОТО)

Виступають за окупацію України - заочно судитимуть двох підсанкційних «депутаток народної ради днр» (ФОТО)
430451 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадянок України. Жінкам інкримінують колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2022 року «депутатки народної ради днр» проголосували за проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій частині Донеччини. В подальшому рішення так званих представниць влади посприяло насильницькому відокремленню частин наших територій, яке окупанти виставили в якості «волевиявлення народу». Своїми діями прихильниці політики кремля підтримали російську збройну агресію, знищення десятків населених пунктів і вбивства мирних людей.

Рада національної безпеки і оборони України й уряди ЄС, Великої Британії, Канади, Швейцарії та Японії наклали на обвинувачених санкції.

Тепер життя «посадовиць» обмежено кордонами країни-агресора та окупованих нею територій. Натомість у цивілізованому світі вони не мають права розпоряджатися власним майном або орендувати чуже, купляти земельні ділянки та займатися торгівлею, відкривати банківські рахунки й використовувати кошти з наявних карток.

Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі жінки перебувають у розшуку.

Максимальне покарання – ув’язнення на 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 15 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео