Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БЕБ зупинило нелегальне виробництво нафтопродуктів на Львівщині

БЕБ зупинило нелегальне виробництво нафтопродуктів на Львівщині
428672 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області викрили підпільний цех із виготовлення пально-мастильних матеріалів у Стрийському районі Львівської області. Фігурантам кримінального провадження повідомили про підозру в незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту дизельного палива та бензину.

Слідством встановлено групу із п’яти осіб, які на спеціальному обладнанні здійснювали переробку нафтопродуктів та збували споживачам контрафактні бензин і дизпаливо. Промислова потужність лінії дозволяла виготовляти до 5 тонн нафтопродуктів щодня.

Під час обшуків на території цеху правоохоронці виявили 12 металевих цистерн та саме обладнання за допомогою якого виробляли пальне: реактор з холодильником для конденсації випарів, технологічні насоси, труби, резервуари та інше. Вилучили близько 25 тис. літрів нафтопродуктів. Це 7 тис. літрів дизельного пального, понад 12 тис. літрів бензину та нафта. За результатами проведених експертиз паливо не відповідає Державним стандартам України.

Загальна вартість вилучених товарів близько 2,5 млн грн. Також при проведенні обшуків у приміщенні виявлено чорнові документи бухгалтерського обліку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 28, ч.1 та ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту підакцизних товарів, вчинене групою осіб) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури та оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області спільно з іншими правоохоронцями вилучили з незаконного обігу недоброякісне пальне та обладнання для його виготовлення.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,паливо,дизпаливо, контрафакт

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео