Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БЕБ упередило ймовірну розтрату державною енергокомпанією понад 60 млн грн

БЕБ упередило ймовірну розтрату державною енергокомпанією понад 60 млн грн
388637 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

Аналітики Бюро економічної безпеки України встановили, що службові особи енергогенеруючої компанії - розпорядника бюджетних коштів, планували здійснити ризикові закупівлі ремонтних послуг на загальну суму понад 60 млн грн.

Співробітники БЕБ встановили, що переможцем цих закупівель, було оголошено підприємство, яке притягувалось до відповідальності за порушення, передбачене п. 4 ч. 2 ст. 6 та п. 1 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», а саме вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З метою упередження безпідставно виділених бюджетних коштів за згаданими фактами, аналітики БЕБ направили рекомендаційний лист на адресу державної компанії щодо перевірки доцільності укладення відповідного договору.

За результатами розгляду рекомендаційного листа БЕБ, службові особи енергогенеруючої компанії прийняли рішення про відхилення відповідних процедур та відмову у виділенні коштів за укладеним договором. Ймовірні втрати бюджету на загальну суму понад 60 млн грн упереджено.

За результатами проведення інформаційно-аналітичної діяльності по напрямку попередження та протидії розкраданню бюджетних коштів, аналітики Бюро економічної безпеки України, з початку 2023 року направили 94 рекомендаційних листи до державних установ та розпорядників бюджетних коштів. За результатами їх розгляду, переважно шляхом розірвання розпорядниками бюджетних коштів укладених договорів та припинення видаткових операцій, упереджено втрати бюджету в сумі 437,2 млн грн. Для порівняння у 2022 році ця сума становила 270,8 млн грн.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Аналітики БЕБ ,аналітики,упередження

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео