Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Судитимуть донеччанина, який повівся на російські наративи і пішов «на фронт» вбивати українців

Судитимуть донеччанина, який повівся на російські наративи і пішов «на фронт» вбивати українців
332377 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури зібрали достатньо ґрунтовних доказів та скерували до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконних збройних формувань «днр». Його судитимуть за державну зраду та участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Шлях антигероя розпочався у квітні 2017 року. Надивившись сюжетів російських телеканалів про нібито триваючу в Україні «громадянську війну», мешканець м. Донецька прийняв для себе єдине «вірне» рішення – кинути роботу ремонтника і йти воювати з «хунтою» і «нацистами».
 
 
Спочатку ідейного новобранця прийняли до лав батальйону «Пятнашка». Отримавши посаду стрільця і позивний «Боча», він понад рік воював проти Збройних Сил України в районі м. Авдіївки та сел. Крутої Балки Ясинуватської міської громади.
 
Ще два роки боєць доводив свою відданість «республіці» зі зброєю в руках у «полку спеціального призначення внутрішніх військ мвс днр». Патрулював вулиці рідного міста та брав участь у бойових чергуваннях на КПВВ «Оленівка» у Волноваському районі.
 
Сприйнявши повномасштабний напад рф на Україну як «подарунок долі» для продовження «кар’єри» захисника Донбасу, чоловік перейшов до іншого підрозділу фейкового міністерства - «оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» та продовжив вбивати українців. Але надія пожинати у майбутньому лаври переможця не справдилась - під час спроби зайняття позицій поблизу с. Великої Новосілки він був затриманий українськими захисниками.
 
Наразі слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях завершили досудове розслідування.
 
«Нагородою» за служіння окупантам для ексремонтника донецьких квартир може стати 15-річне ув'язнення з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео