Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СБУ повідомила про підозру ще двом колаборанткам, які зайняли керівні посади в окупаційних адміністраціях

СБУ повідомила про підозру ще двом колаборанткам, які зайняли керівні посади в окупаційних адміністраціях
347271 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ повідомила про підозру ще двом колаборанткам, які зайняли керівні посади на окупованих територіях

 СБУ викрила та задокументувала злочинну діяльність ще двох  колаборанток з Донеччини. Жінки добровільно очолили підрозділи окупаційної адміністрації в Лимані та Макіївці.

Одна з фігуранток до тимчасової окупації Лиману працювала головним бухгалтером КП «Лиманський Зеленбуд». Вона підтримала прихід агресора та добровільно, керуючись також корисливими мотивами, обійняла посаду «начальника отдела деловодства и работы с обращениями граждан администрации г. Красный Лиман ДНР». Фейкова структура була створена згідно з наказом ватажка бойовиків та підпорядковувалась окупаційній адміністрації міста Єнакієве.

Жінка готувала та оформляла незаконну документацію гауляйтерів, яка забезпечувала функціонування в місті військових підрозділів країни-агресора та структур окупаційної влади. Колаборантка «ретельно» вивчала звернення місцевих мешканців та миттєво доповідала кураторам про незадоволення громадян.  

Про підозру також повідомлено колаборантці, яка добровільно обійняла посаду заступника начальника так званого «ГБУ «Управление Пенсионного фонда днр в Горняцком районе г. Макеевки». Своєчасна виплата та справедливе нарахування пенсійних виплат для зловмисниці не були в пріоритеті. Головним завданням була пропаганда фантастичного достатку та соціального захисту від загарбників.

Крім того, для отримання пенсійних виплат на окупованих територіях, українців насильно змушують отримувати російські паспорти. За відмову – людей лишали пенсій та іншої соціальної допомоги.

Обидві фігурантки підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі колаборантки переховуються на окупованих територіях Донецької області та оголошені у розшук.

Як неодноразово підкреслювало керівництво Служби безпеки України, від кримінальної відповідальності не втечуть ні організатори, ані виконавці злочинних наказів.

Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео