Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

8 років за ґратами - прокуратура відстояла в апеляції вирок жінці, яка здавала співробітнику фсб рф місця дислокації українських військових

8 років за ґратами - прокуратура відстояла в апеляції вирок жінці, яка здавала співробітнику фсб рф місця дислокації українських військових
381624 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції прокурорів Київської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції залишено без змін вирок суду, яким мешканку столиці визнано виною у несанкціонованому поширенні інформації щодо розташування об’єктів ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). 

Прокурори у суді довели, що жінка здійснювала фото-та відеозйомку об’єктів, на яких розміщувалися підрозділи Збройних Сил України на території Києва та Київської області. Цю інформацію разом з координатами об’єктів через месенджер вона передавала співробітнику фсб рф. Отримані дані ворог використовував для координації дій військових рф щодо корегування нанесення ними ракетних та авіаційних ударів по цих об’єктах.

Суд першої інстанції визнав жінку винною в інкримінованому злочині та засудив до 8 років позбавлення волі. Вказаний вирок суду обвинувачена оскаржила в апеляційному порядку.

Заслухавши доводи сторін, Київський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу обвинуваченої, а покарання, призначене судом першої інстанції, без змін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео