Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Триває системна робота спецпрокуратури Центрального регіону щодо притягнення до відповідальності службових осіб ВЛК

Триває системна робота спецпрокуратури Центрального регіону щодо притягнення до відповідальності службових осіб ВЛК
425761 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Так, за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру голові позаштатної військово-лікарської комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Київській області у службовому підробленні та сприянні переправленню осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 332 КК України). 

   За даними слідства, вказана службова особа, діючи з корисливих мотивів, внесла до офіційного документу недостовірні відомості щодо не придатності до військової служби двох громадян України, що стало підставою для виключення їх в подальшому з військового обліку та створило умови для безперешкодного перетину державного кордону.

   Також у м. Києві за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди членкинею ВЛК одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

   За 2000 доларів США вона пообіцяла приховати картку обстеження та медичного огляду призовника від інших членів ВЛК, що унеможливлювало подальше проходження ним військово-лікарської комісії та затягувало процес призову на військову службу. Наразі їй повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

   Досудове розслідування у першому епізоді здійснюють слідчі 3 відділу ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ДЗНД  СБ України, у другому - слідчі СУ ГУНП в м. Києві за оперативного супроводу УСР України в м. Києві.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,Дарницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повідомлено про підозру,хабар,неправомірна вигода,РТЦК та СП,ВЛК

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео