Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проводять фільтрацію населення та перевіряють родичів колишніх колег - заочно судитимуть чотирьох експоліцейських з Волноваського району

Проводять фільтрацію населення та перевіряють родичів колишніх колег - заочно судитимуть чотирьох експоліцейських з Волноваського району
410252 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 4 колишніх поліцейських за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У березні 2022 року четверо працівників Волноваського районного відділу поліції ГУНП в Донецькій області зрадили присязі на вірність народові України. Старший лейтенант, капітан і два старші сержанти відмовились від евакуації на підконтрольну українській владі територію й добровільно погодилися співпрацювати з окупантами. Маючи досвід роботи у відділах превенції, кримінальної поліції, секторі логістики та черговій частині, вони обійняли псевдопосади у підрозділах незаконно створеного «Волноваського районного відділу мвс днр».
 
          
 
Під час роботи на окупаційну адміністрацію рф, яка захопила усі ключові пости у Волноваському районі, обвинувачені, зокрема, беруть участь у проведенні так званих фільтраційних заходів. Вони перевіряють документи у громадян та виявляють серед них осіб, незгодних з політикою рф і квазіреспубліки. Окрім цього, «перевертні у погонах» збирають дані щодо своїх колишніх колег, які сумлінно несуть службу на підконтрольній Україні території, та їх родичів, що залишились жити в окупованому регіоні. Також вдають видимість забезпечення законності та правопорядку на «ввіреній» території під час публічних заходів, які активно висвітлюються місцевими «медіа».
 
          
 
Звільнених з органів Національної поліції України обвинувачених оголошено у розшук. Досудове розслідування стосовно них здійснювалось ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську. Максимальне покарання за вказаною статтею – довічне позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео