Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інтегрують навчальні програми до системи освіти рф - заочно судитимуть трьох маріупольських експедагогинь (ФОТО)

Інтегрують навчальні програми до системи освіти рф - заочно судитимуть трьох маріупольських експедагогинь (ФОТО)
424002 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до судів обвинувальні акти стосовно трьох колишніх представниць освітньої сфери регіону за фактами колабораційної діяльності (ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у 2022 році троє мешканок м. Маріуполя, підтримуючи злочинні ідеї кремля щодо окупації Донеччини, пішли на співпрацю з державою-агресором. Вони обійняли псевдопосади у навчальних закладах «днр» й особисто долучились до ганебної справи «перевиховання» української молоді.
 
     
 
Колишня доцентка кафедри Маріупольського державного університету стала «деканом факультету гуманітарних і соціальних наук». У складі делегації від захопленого окупантами вишу вона їздила до рф, де зустрічалась із представниками Санкт-Петербурзького держуніверситету. Під час спілкування обговорювались питання інтеграції навчальних програм квазіреспубліки до російської системи освіти, створення онлайн-курсів та організації обміну студентами.
 
         
 
У свою чергу, ексдиректорка технологічного ліцею очолила відділ у фейковому управлінні освіти окупованого міста. До її обов’язків входять вибіркові перевірки шкіл щодо залучення дітей до навчання й доведення до керівництва результатів щоденного моніторингу відвідування учнями занять. Крім того, вона складає та підписує фіктивні документи, серед яких накази про отримання освіти у формі екстернату й підготовку до початку нового навчального року. Також обвинувачена контролювала хід так званої атестації під час проведення «єдиного державного екзамену».
 
Ще одна проросійська педагогиня раніше працювала шкільною вчителькою української мови, але це не завадило їй швидко зайнятись деукраїнізацією освіти. Ставши заступницею директора «Новокрасновської школи адміністрації Володарського району», жінка сумлінно впроваджує в роботу проросійськи орієнтовані навчальні плани.
 
Досудові розслідування здійснювались слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Максимальні покарання за санкціями статті – 3 та 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео