Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За матеріалами СБУ 10 років за гратами отримав окупаційний «міністр охорони здоров’я днр»

За матеріалами СБУ 10 років за гратами отримав окупаційний «міністр охорони здоров’я днр»
420661 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ зібрала беззаперечні докази провини «міністра охорони здоров’я днр». Суд визнав зловмисника винним та засудив його до 10 років позбавлення волі.  

Колаборант є громадянином рф та обіймав керівну посаду в державних установах країни-агресора. Зокрема, свою кар’єру він почав з того, що забезпечував присутність швидкої допомоги на прокремлівських заходах – ялинках та парадах Победы. Згодом був призначений на посаду заступника міністра охорони здоров’я Сахаліну. Там під час пандемії COVID-19 він відзначився прийняттям рішення щодо розміщення дитячого інфекційного відділення у туалеті хірургії.

За такі креативні управлінські рішення та вірність загарбницьким ідеям «посадовця» було повернуто до москви, а згодом призначено на посаду «міністра охорони здоров’я днр». У окупованому Донецьку він має «підвищити якість надання медичної допомоги населенню».    

Зловмисник причетний до:

- використання потужностей медичних установ для лікування поранених військових рф на шкоду цивільному населенню;

- координації діяльності  медичних установ та дитячих будинків на окупованих територіях;

- координації діяльності підпорядкованих міністерств з органами держвлади росії тощо.

За період перебування на посаді «міністр» активно нав’язує прокремлівські погляди мешканцям окупованої Донеччини та популяризує органи окупаційної влади.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність України) Кримінального кодексу України. Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснювала Донецька обласна прокуратура.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео