Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Впроваджує російські стандарти медицини та скасовує українські протоколи – заочно засуджено підсанкційного «міністра охорони здоров’я днр»

Впроваджує російські стандарти медицини та скасовує українські протоколи – заочно засуджено підсанкційного «міністра охорони здоров’я днр»
342503 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Селидівським міським судом заочно ухвалено вирок громадянину рф за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). Його заочно засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.
У липні 2022 року, перебуваючи в тимчасово окупованому м. Донецьку, уродженець Амурської області вступив до складу окупаційної адміністрації та обійняв посаду «міністра охорони здоров’я днр». Він порушує конституційні права українців, які проживають на тимчасово окупованій території Донеччини, оскільки видає нікчемні накази, що ускладнюють або навіть унеможливлюють отримання медичної допомоги. Також чоловік впроваджує стандарти «медицини» рф та забороняє лікувати людей за українськими та європейськими протоколами.
 
 
Засуджений контролює усі лікарні, медичні навчальні заклади, санітарно-епідеміологічні й фармацевтичні установи. В його віданні також реабілітаційні центри, лабораторії, заклади екстреної медичної допомоги та переливання крові, судово-медичної, судово-психіатричної експертиз тощо.
 
На фейковій посаді чоловік також встиг налагодити взаємодію з підконтрольними злочинній «владі» медіа. Надаючи коментарі для пропагандистських інформаційних ресурсів, «медик» просуває проросійські наративи, зокрема, про необхідність оформлення документів «республіканського зразка».
 
Наразі засуджений продовжує здійснювати протиправну діяльність на тимчасово окупованій території Донеччини. За співпрацю з окупантами Велика Британія, Канада та Нова Зеландія наклали на росіянина персональні санкції.
 

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео