Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До 150 тис грн за день роботи підпільного грального закладу – на Донеччині підозрюється організована група осіб (ФОТО)

До 150 тис грн за день роботи підпільного грального закладу – на Донеччині підозрюється організована група осіб (ФОТО)
415840 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру в організації та наданні доступу до азартних ігор і лотерей, вчинених організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України).
За даними слідства, у березні 2023 року мешканець м. Мирнограду вирішив побудувати бізнес на азартних іграх без отримання відповідної ліцензії. До реалізації свого плану зухвалий «підприємець» залучив двох знайомих жителів с. Михайлівка та смт Цукурине, які погодились на його пропозицію стати адміністраторами у підпільному закладі, адже не мали роботи.
 
          
 
Орендувавши квартиру у м. Селидовому, організатор злочинної схеми облаштував приміщення й встановив там комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням. Розуміючи, що їх діяльність протиправна, ділки вживали спеціальні заходи конспірації. Зокрема, потрапити до підпільних гральних закладів «клієнти» могли виключно за рекомендацією постійних гравців та попереднім телефонним дзвінком. Прийшовши у заздалегідь обумовлений день, відвідувачі сплачували адміністратору грошові кошти, після чого їм видавали пароль для гри.
 
          
 
За день роботи підозрювані заробляли від 3 000 до 150 000 грн. У серпні 2023 року протиправну діяльність підпільного закладу викрито та припинено. Під час санкціонованих слідчим суддею обшуків у гральних залах та місцях мешкання фігурантів виявлено та вилучено чорнові записи, 18 системних блоків, 16 моніторів, 2 маршрутизатори, 4 мобільні телефони, 11 карт пам’яті, грошові кошти у розмірі 964 000 грн, 29 000 доларів США, 1 750 Євро та 20 000 рублів.
 
За клопотанням прокурора вилучені грошові кошти передані судом Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами,  одержаними від корупційних та інших злочинів, для подальшого придбання військових облігацій на загальну суму понад 2,1 млн грн.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео