Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Витрачає місцевий бюджет на користь окупантів – заочно судитимуть «селищного голову» з Бахмутського району

Витрачає місцевий бюджет на користь окупантів – заочно судитимуть «селищного голову» з Бахмутського району
301150 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У липні 2022 року, перебуваючи в тимчасово окупованому смт Миронівському Бахмутського району, уродженець м. Дебальцевого добровільно очолив місцеву адміністрацію, створену представниками квазіреспубліки «днр».
 
 
В обов’язки «селищного голови» входить контроль за роботою муніципальних установ та затвердження бюджету, який «посадовець» витрачає на задоволення потреб «адміністрації» та окупаційних комендатур. Про кожен витрачений «рубль» він звітує так званому керівництву. Крім того, обвинувачений за вказівкою «кураторів» з держави-агресора пильнує за дотриманням місцевими російського законодавства.
 
Наразі чоловік продовжує свою протиправну діяльність й перебуває в розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео