Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Налагодили схему одержання хабарів за непритягнення до адмінвідповідальності – викрито організовану групу патрульних поліцейських

Налагодили схему одержання хабарів за непритягнення до адмінвідповідальності – викрито організовану групу патрульних поліцейських
342956 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва  Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом правоохоронцям та їх спільнику за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди у складі злочинної групи (ч. 2, 3, 5  ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор відділу реагування патрульної поліції одного з райвідділів поліції в Дніпропетровській області створив організовану групу, до якої залучив колегу по службі та колишнього працівника органів МВС. 

Підозрювані з липня по листопад 2023 року здійснювали систематичні побори з водіїв транспортних засобів.

Вони зупиняли автомобілі на блокпостах та ретельно обирали осіб, на яких можна нажитися. 

Зазвичай їх "жертвами" ставали військовослужбовці, водії таксі, державні службовці та особи, для яких притягнення до адмінвідповідальності може мати негативні наслідки у подальшій професійній діяльності.

Кермувальникам пропонували  пройти тест на стан сп'яніння. Разом з тим патрульні використовували драгер, що не перебував на балансі поліції та завжди показував  перевищення допустимої норми. 

Надалі правоохоронці за хабар пропонували водіям уникнути складання адміністративного протоколу. 

Гроші брали безпосередньо в службових автомобілях та приміщеннях, або висували вимогу перевести на банківський рахунок експравоохоронця. Він підтверджував надходження коштів, знімав готівку та передавав її для подальшого розподілення між всіма учасниками групи.

Одного з поліцейських викрили та затримали в листопаді минулого року під час одержання чергового хабаря. У ході розслідування здобуто достатньо доказів для оголошення підозри іншим фігурантам. 

Загалом у ході слідства задокументовано 17 фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди  підозрюваними.

За клопотанням прокуратури особам обрано запобіжні заходи. Їх взято під варту у залі суду. 

Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване  у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео