Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Телефонний шахрай, який ошукав людей на 50 тисяч доларів США, постане перед судом

Телефонний шахрай, який ошукав людей на 50 тисяч доларів США, постане перед судом
113124 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця столиці, який разом з групою осіб  шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами потерпілих в особливо великих розмірах.

 

Так, упродовж 2019 року зловмисники, зухвало маніпулюючи довірою літніх людей, телефонували їм та, представляючись працівниками лікувальних закладів, повідомляли, що їх близькі родичі потрапили у реанімацію, у зв’язку з чим на лікування негайно потрібні кошти.

 

За такою схемою злочинцям вдалося ошукати 8 потерпілих та заволодіти грошовими коштами на суму близько 50 тисяч доларів США.

 

За результатами розслідування обвинувальний акт відносно одного з учасників шахрайської схеми вже скеровано до суду. Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України. Відповідно до санкції статті, за скоєне йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

 

Одному з потерпілих в межах провадження повернуто кошти у сумі 200 тис. гривень.

 

Матеріали відносно спільників обвинуваченого, які, як з’ясувалося,  відбувають покарання у місцях позбавлення волі, виділені в окреме провадження, слідство у якому триває.

 

 

Прес-служба прокуратури міста Києва

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео