Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​СБУ скасували шпигунську програму для мобільних телефонів

​СБУ скасували шпигунську програму для мобільних телефонів
110636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України прийняла рішення припинити поширення шпигунської програми для пристроїв мобільного зв’язку. Про це повідомила прес-служба СБ України.

Згідно з останніми новинами, СБУ більше не будуть шпигувати за мобільними пристроями громадян України. Було заблоковано поширення шпигунської програми, яка призначена для того, щоб вилучати інформацію з мобільних пристроїв користувачів.
Крім того, стало відомо, що декілька зловмисників розробили спеціальну шпигунську програму для прихованого одержання інформації з мобільного телефону. Таким чином, порушники закону пропонували свої послуги громадянам України з метою отримання необхідної інформації. Вони створювали власні інтернет сайти, на яких і працювали, та приймали замовлення. Замовнику потрібно заповнити анкету на сайті, щоб одержати доступ до мобільного пристрою власника. Після цього за посиланням, яке приходить, необхідно завантажити певний додаток на телефон потрібної людини. Таким чином, на телефон власника запускається програма, яка має змогу зчитувати інформацію. Як тільки телефон в активному режимі, запускається встановлена програма.
Цей телефонний додаток дозволяв зчитувати всю необхідну інформацію з мобільного пристрою, прослуховувати телефонні розмови, перехоплювати різного виду повідомлення. Всі дані, які були отримані, зберігались на цих самих веб-ресурсах. Якщо клієнт хотів мати постійний доступ до інформації, необхідно було внести оплату через електронний гаманець.
Після проведення ряду обшуків, спеціальних операцій правоохоронних органів, було знайдено докази, які підтверджують порушення закону правопорушниками. На даний час відкрито кримінальне впровадження цієї справи, та ведеться розслідування.
Теги: правоохоронні органі, сбу

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео