Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Луганщині запроваджуються громадські безпекові ініціативи за підтримки поліції

На Луганщині запроваджуються громадські безпекові  ініціативи за підтримки поліції
166103 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліцейські Луганщини, представники громади та виконавчої гілки влади прийняли участь в установчому семінарі з реалізації безпекових ініціатив «Безпечна громада», який проходив у с. Княжичи Київської області.

Дводенний семінар, присвячений реалізації безпекових проектів, відвідали представники 11 громад, які спрямували свою діяльність на підвищення рівня безпеки у власній територіальній громаді. Організаторами заходу стали міжнародний фонд «Відродження» та Інститут миру та порозуміння.

Метою заходу був обмін досвідом у запровадженні та реалізації вже існуючих безпекових ініціатив та розробка інноваційних проектів. Учасники семінару мали змогу не лише презентувати заходи з покращення рівня безпеки у власній громаді, а й ознайомитись з методологією комплексного аналізу при визначенні пріоритетів у сфері безпеки, провести аналіз ресурсів та потреб кожної окремої громади, а також ознайомитись та обговорити теми: «Безпековий паспорт» громади, як базова передумова розбудови безпечного середовища», «Трирівнева модель профілактики злочинності», «Офіс безпеки», «Мережа правового розвитку: правова допомога для створення безпечного середовища у громадах».

Були проведені майстер-класи та практичні заняття на теми: «Взаємодія з владою», «Практики ведення діалогу» та «Інституційна підтримка безпекових ініціатив».

Велику зацікавленість та обговорення серед учасників заходу викликала тема взаємодії поліції та громади (Communitypolicing). Головним принципом якої є те, що поліція та місцева громада відчувають спільну відповідальність за безпеку. Представники територіальних громад висловили свої побажання в покращенні співпраці, спрямованої на головний результат – забезпечення безпеки.

Поліцейські розповіли про власні безпекові програми, спрямовані на забезпечення громадської безпеки та належного рівня комунікації з населенням.

Відділ комунікації поліції Луганської області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео