Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто буде модератором на дебатах Зеленського і Порошенка?

Хто буде модератором на дебатах Зеленського і Порошенка?
84631 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні на офіційному рівні проводиться розгляд кандидатури на роль модератора дебатів між двома кандидатами у президенти – учасниками майбутнього другого туру. Після відмови від цієї функції Юлії Тимошенко це місце залишається вакантним.

Невдовзі між двома кандидатами у президенти, які вийшли у другий тур виборів, відбудуться теледебати. Вперше в історії України ця подія буде проведена на відкритому просторі – локацією обрали НСК «Олімпійський».

Володимир Зеленський не лише запросив свого опонента Петра Порошенка зустрітися на дебатах у такому форматі, але й запропонував Юлії Тимошенко стати рефері. Колишня суперниця Зеленського відмовилася брати участь у події в ролі модератора. Тож наразі посада арбітра між Порошенком і Зеленським вільна.

Що стосується кандидатури Юлії Тимошенко на роль модератора у команді Зеленського таку ідею цілком логічно обґрунтували: вона змогла би ставитися до учасників об’єктивно і незалежно. Фактично Юлія Тимошенко представила би позицію 60% присутніх на стадіоні. Тепер, після відмови Тимошенко, у штабі Володимира Зеленського говорять про те, що арбітр має бути незалежним і рівновіддаленим від обох учасників дебатів. Тож пошуки кандидата на цю вакансію триватимуть.

Про необхідність дебатів вже кілька днів точилися дискусії у соцмережах. Однак лише 3 квітня Володимир Зеленський публічно викликав свого опонента на теледуель, висунувши до нього кілька умов. Петро Порошенко відповів згодою у ніч на 4 квітня, записавши відеозвернення і виклавши його на офіційній сторінці Президента у Фейсбуці. Попередньо обох політиків запросила на теледебати Національна суспільна телерадіокомпанія одразу після оголошення результатів першого туру 1 квітня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео