Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко продає Roshen

Петро Порошенко продає Roshen
212627 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко вже рік, як займає свій пост президента. Ще напередодні виборів, він заявляв, що продасть свої фабрики Roshen, проте справа продажу кондитерських заводів торкнулася лише сьогодні.


Петро Порошенко вже рік, як займає свій пост президента. Ще напередодні виборів, він заявляв, що продасть свої фабрики Roshen, проте справа продажу кондитерських заводів торкнулася лише сьогодні. Після президентських виборів пан Порошенко уклав договір з банком «Ротшильда». Даний договір регламентував створення трастового фонду, тобто формально Президент компанією не управляє.

Своє підприємство пан Порошенко оцінив у 3 мільярди доларів, а покупців все ще немає.

«Ми шукаємо зараз особу, яка готова вкласти кошти у Roshen. Напередодні продажу у нас було 4 потенціальних покупці, але зараз наші домовленості залишаються лише у стані переговорів. Якщо і надалі цей момент буде затягуватися – то я вже згоден продати Roshen у рострочку», - заявляє Петро Порошенко.

Радник продавця, директор інвестиційної групи ICU, Макар Пасенюк розповідає, який фактор ускладнює процес продажу: «Перспективність господарської діяльності Roshen визначається не просто макроекономічними показниками, а політичними чинниками. Тут і заклечається вся невизначеність, як для покупця, так і для продавця», - коментує радник.

Більше того, деякі покупці самі диктують ціну продажу. Ось, наприклад, компанія Nestle оцінила Roshen в 1 мільярд доларів і лише за таку ціну і вже була готова купити кондитерські фабрики.

Крім того, за словами Пасенюка, продаж Roshenу ускладнюється ще й тим фактом, що РФ наклала арешт на активи на філіал підприємства на території своєї держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео