Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Орендаря піщаного кар’єру зобов’язано повернути громаді 11 га

Орендаря піщаного кар’єру зобов’язано повернути громаді 11 га
84842 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Донецької області задоволено у повному обсязі позов Артемівської місцевої прокуратури про розірвання довгострокового договору оренди та зобов’язання недобросовісного орендаря повернути у власність громади земельну ділянку площею 11 га і вартістю 300 тис грн.

 

Під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства прокуратурою встановлено, що Артемівською районною державною адміністрацією 12 липня 2007 року надано в тимчасове користування підприємству на правах строкової оренди земельну ділянку родовища корисних копалин під розробку кар’єру з видобутку піску.

Однак орендар систематично не сплачував орендну плату та протягом 2 років не використовував землю за цільовим призначенням, а отже прокуратура вважає подальше перебування земельної ділянки в оренді до 2056 року без передбаченої договором розробки родовища порушенням інтересів орендодавця та держави.

 

На теперішній час, завдяки принциповій позиції прокуратури, інтереси держави захищено та недобросовісного орендаря зобов’язано повернути землю громаді.

Теги: #законісправедливість #Донецькаобласть,#корисні копилини,#земля

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео