Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НЕБЕЗПЕКА ОН-ЛАЙН: ЯК ВБЕРЕГТИ ДИТИНУ ВІД КІБЕРБУЛІНГУ?

НЕБЕЗПЕКА ОН-ЛАЙН: ЯК ВБЕРЕГТИ ДИТИНУ ВІД КІБЕРБУЛІНГУ?
57058 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інтернет-технології стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. 

Проте, популярність інтернет-ресурсів крім позитивних моментів призвела до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної й конфіденційної інформації.

Булінг із застосуванням засобів електронних комунікацій або кібербулінг - це відносно новий вид булінгу, який виник з приходом в наше життя соціальних мереж та початком активного їх користування.

«На жаль, більшість дітей не володіють інформацією про небезпеку інтернету й не мають сформованої онлайн-культури. Тому часто вони не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу. А батьки та вчителі в свою чергу не знають як реагувати на це», – розповідає перший заступник начальника Черкаської юстиції Євген Спєваков.

Кібербулінг є найнебезпечнішим видом булінгу, оскільки його дуже складно ідентифікувати.

«Першочергове завдання батьків – навчити свою дитину правильній поведінці в соціальних мережах. Дати їй усвідомити те, що не варто відповідати на повідомлення від незнайомців. А у разі виникнення проблеми – обов'язково поділитись з близькими. Щоб вберегти емоційний стан та щасливе дитинство вашої дитини – спілкуйтесь з нею. Тільки таким чином ви викличете справжню довіру і вбережете її від кіберзагроз», – наголосив Євген Спєваков.

Додатково:

 Якщо дитині необхідна психологічна допомога – зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111. 

 Якщо вам необхідна правова допомога, зателефонуйте до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги - 0 800 213 103. 

Важливо: діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката системи БПД.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео