Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Про реалізацію ініціативи #ЧеснаПлатіжка та #ЧужихДітейНеБуває розповіли в Полтавській юстиції

Про реалізацію ініціативи #ЧеснаПлатіжка та #ЧужихДітейНеБуває розповіли в Полтавській юстиції
253425 ПЕРЕГЛЯДІВ

05 липня 2019 року очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко  та начальник Управління державної виконавчої служби Віталій Коноз доповіли про результати роботи відомства на прес-конференції для представників ЗМІ та громадськості.

«Однин із важливих напрямів нашої роботи – це реалізація загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО». Сьогодні наше завдання донести до відома громадян інформацію про зміни, які відбулися в рамках ініціативи #ЧеснаПлатіжка», – наголосив Олег Тимченко.

Він нагадав, що Уряд затвердив граничну вартість тепла на рівні 1400 гривень за 1 Гкал за наявності лічильника або 35,21 грн за 1 м2 у разі відсутності лічильника. Також, врегульовано ціну на гарячу воду по всій Україні та встановлено максимальний тариф для населення: 83,66 грн за 1 м3 за наявності рушникосушильників та підключення їх до систем постачання гарячої води. У разі відсутності рушникосушильників - 75,74 грн за 1 м3.

Не оминули увагою і питання державної реєстрації актів цивільного стану. Понад 15 тис. свідоцтв про народження немовлят видано безпосередньо у пологових будинках. А з 25 червня 2019 року у Полтаві працює Центр «Open Space», інший такий уже майже рік успішно діє у Кременчуці. За час роботи офісів до них звернулося майже 5 тис. громадян.

«В рамках пілотного проєкту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» на Полтавщині зареєстровано 1 тис. шлюбів, з яких понад 300 –  у Кременчуці та майже 700 – у Полтаві», – розповів очільник юстиції.

Одним з пріоритетних напрямів роботи державних виконавців залишається виконання рішень про стягнення аліментів. За півроку стягнуто понад 156 млн грн аліментів.

«Завдяки змінам у законодавстві на даний час майже 5,5 тис. осіб обмежено у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та полювати. За рахунок притягнення боржників до виконання суспільно корисних робіт на користь маленьких полтавців стягнуто понад 200 тис. грн.

Ще 2 млн грн перерахували на користь дітей за рахунок стягнення штрафних санкцій», - доповів Віталій Коноз.

Протягом І півріччя 2019 року на виконанні у регіоні знаходилося 1 540 виконавчих документів про стягнення заробітної плати  на загальну суму майже 24 млн грн.

«Фактично виконано 659 виконавчих документів на суму понад 6 млн грн, що на 542 документи та на 4 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2018 року», - зауважив Віталій Коноз.

Найбільша заборгованість по зарплаті стягнута з:

1) ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів», на загальну суму понад 3 млн грн на користь 534 стягувачів;

2) ПАТ «БУ №9», на загальну суму понад 1 млн грн на користь 61 стягувача;

3) ПрАТ "Пласт", на загальну суму понад 400 тис. грн на користь 7 стягувачів.

 

Теги: ЧеснаПлатіжка, ЧужихДітейНеБуває, ЮстиціяПолтавщина,Полтава

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео