Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Полтавщині з любителів їздити на підпитку державні виконавці стягнули майже 3 млн грн

На Полтавщині з любителів їздити на підпитку державні виконавці стягнули майже 3 млн грн
28813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед виконавчих документів, які підлягають примусовому виконанню відділам державної виконавчої служби Полтавщини є  рішення про стягнення штрафних санкцій передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

 «З початку 2019 року за порушення вимог статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення з 245 жителів Полтавської області стягнуто майже 3 млн грн штрафних санкцій», - розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

 Нагадаємо, що відповідно до вимог статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

- керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції;

- передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;

- відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Карається накладенням штрафних санкцій  у розмірі від 10 200 грн до 40 800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 1 до 10 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео