Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Понад 80 мільйонів гривень аліментів стягнули держвиконавці Миколаївщини протягом півріччя

Понад 80 мільйонів гривень аліментів стягнули держвиконавці Миколаївщини протягом півріччя
84804 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року державні виконавці Миколаївщини стягнули понад 80 мільйонів гривень аліментів на користь більш ніж 8,5 тисячі дітей, з початку ж дії законів #ЧужихДітейНеБуває в регіоні стягнули вже майже 200 мільйонів гривень. Про це повідомили під час пресконференції в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

За словами начальника управління Романа Возняка, прийняття законів #ЧужихДітейНеБуває стало дійсно переломним моментом в напрямі захисту прав дітей, це стосується не лише виплати аліментів, але й наприклад можливості виїзду дітей за кордон на лікування, навчання чи відпочинок.

«До прийняття відповідних змін діти часто ставали заручниками конфлікту батьків, коли колишній чоловік чи дружина не давали дозволу на виїзд дитини в обмін на відмову від аліментів. Час таких маніпуляцій з боку недобросовісних батьків сплинув, адже законодавець передбачив можливість в деяких випадках обійтись без дозволу другого з батьків для перетину дитиною кордону. Зокрема, в тому випадку, якщо дитині заборгували зі сплатою аліментів понад 4 місяці або понад 3 місяці дитині з інвалідністю або тяжкою хворобою - можна виїхати з дитиною за кордон на строк до 1 місяця і більше без дозволу боржника», - відзначив очільник Миколаївської юстиції.

Зауважимо, що на кордоні потрібно пред’явити довідку про наявність у другого з батьків заборгованості понад 4 місяці або понад 3 місяці + документ, що підтверджує тяжку хворобу або інвалідність дитини. Отримати відповідну довідку можна у виконавця, на виконанні у якого знаходиться виконавче провадження.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео