Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Миколаївський дитсадок безоплатно отримав конфісковані іграшки

Миколаївський дитсадок безоплатно отримав конфісковані іграшки
197196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції продовжує традицію безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна на користь дитячих будинків, військових формувань, державних органів та інших установ. Сьогодні в рамках робочого візиту до Миколаївщини заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко разом з начальником Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Романом Возняком безоплатно передали іграшки Дошкільному навчальному закладу №83. Про це повідомили в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

"В рамках проекту Мін'юсту щодо безоплатної передачі конфіскованого за рішенням суду майна можна отримати не лише авто. Це може бути будь-що! Ось сьогодні, наприклад, передали миколаївському дитячому садочку іграшки. Тут вони точно стануть в нагоді! А найприємніше, це бачити щастя в очах дітей, адже вони наше майбутнє", - відзначила Світлана Глущенко.

Зауважимо, що перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства «СЕТАМ» в розділі «Безоплатна передача» (https://setam.net.ua/freetransfers). Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.

Важливо, що отримати майно можуть державні органи, соціальні установи, військові формування, дитячі будинки, у тому числі дитячі будинки сімейного типу та заклади пенітенціарної системи. Для отримання майна уповноважені особи підприємства, установи, організації подають заявку протягом 30 днів з моменту публікації оголошення. У заявці необхідно якнайкраще обґрунтувати свою потребу на отримання такої допомоги. Рішення про передачу приймає комісія, до якої входить представник від державної виконавчої служби, податкової служби, митниці та органів місцевого самоврядування.

Ще одним позитивним фактом є те, що для отримання такого майна немає потреби сплачувати податки. Водночас зазначимо, що існує і захист від недобросовісних отримувачів безоплатного майна – вони не зможуть його продати та покласти гроші в кишеню. Якщо організація отримала у безоплатне користування автомобіль, то вона не зможе його продати, якщо він став їй не потрібен.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео