Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Миколаївщині обговорили переваги професії приватного виконавця

На Миколаївщині обговорили переваги професії приватного виконавця
169062 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приватний виконавець – престижна та перспективна кар’єра для правника! На цьому наголосили сьогодні під час промозаходу «Професія приватного виконавця: доступ до професії та її переваги», що відбувся на базі Миколаївської обласної державної адміністрації. Серед учасників – заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, начальник Миколаївської юстиції Роман Возняк, представники системи безоплатної правової допомоги, адвокати, державні та приватні виконавці, а також студенти-правники.

«Приватні виконавці, які наразі вже працюють в Україні, показують позитивні результати. Втім їх кількість недостатня, щоб конкурувати з державною виконавчою службою. Наприклад, в Миколаєві їх лише три, тому дуже важливо, що сьогодні на заході окрім вже досвідчених адвокатів та виконавці були присутні молоді правники, які тільки зараз обирають свій шлях в професії», - відзначила Світлана Глущенко.

Протягом заходу були презентовані ключові зміни до Порядку допуску до професії приватного виконавця, а також зміни до Порядку діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавців. Зокрема, для поліпшення умов проходження підготовки кандидатів у приватні виконавці запропоновано введення онлайн-навчання, вільний вибір місця стажування кандидатом – в органах ДВС, або в офісі приватного виконавця, перегляд критеріїв оцінювання практичного завдання іспиту та його автоматизацію, перезавантаження персонального складу комісій, імплементація в роботу Дисциплінарної комісії Дисциплінарного уповноваженого, обраного спільнотою приватних виконавців, його роль, як дорадчого органу Асоціації приватних виконавців України, для формування позиції по дисциплінарним справам та узагальнення практики притягнення виконавців до дисциплінарної відповідальності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео