Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

#ЯМП!: дайджест тижня! Як протидіяти домашньому насильству

#ЯМП!: дайджест тижня! Як протидіяти домашньому насильству
197341 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на літню спеку, команда Миколаївської юстиції продовжує проведення інформаційних акцій та флешмобів в регіоні. Говоримо про різні аспекти захисту прав, зокрема цього тижня одна з ключових тем – запобігання домашньому насильству.

 

Тож, що робити у разі домашнього насильства?

 

Одразу викликати поліцію – 102! Звернутися на «гарячу лінію» - 116-123 (цілодобово та безкоштовно в межах України)

 

Якщо ви стали свідком насильства стосовно дитини – негайно повідомте про це службу у справах дітей! Захистіть дитину від домашнього насильства!

 

Найнебезпечніший співучасник домашнього насильства – мовчання!

 

Зауважимо, що Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» передбачено нові механізми захисту від домашнього насильства:

 

Терміновий заборонний припис

 

Підстава: ініціатива поліції або заява постражалої особиПередбачає для кривдника:  - зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи; - заборону на вхід та перебування у місці проживання (перебування) постраждалої особи; - заборону в будь-який спосіб контактувати із постраждалою особою. За невиконання припису - штраф, громадські роботи або адміністративний арешт. Термін дії припису - до 10 діб.

 

Обмежувальний припис

 

Підстава:заява потерпілої особи або її представника, батьків, родичів, органу опіки та піклування.Рішення про застосування обмежувального припису приймає суд не пізніше 72 годин.Передбачає для кривдника: - заборону перебувати у в місці спільного проживання (перебування); - усунення перешкод у користування майном потерпілою особою; - обмеження спілкування з постраждалою дитиною; - заборону наближатися на визначену відстань до місця проживання (перебування), навчання, роботи, інших місця відвідування пострждалої особи; - заборону особисто і через третіх осіб розшукувати постраждалу особу, переслідувати її, спілкуватися з нею; - заборону вести листування, телефонні переговори з постраждалою особою.Термін застосування - до 6 місяців.

 

За більш детальною інформацією ви можете звернутись до Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області. Адреса: м. Миколаїв, вул. 8 Березня, 107; тел./факс (0512) 47-41-28. E-mail: info@mk.minjust.gov.ua

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео