Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Понад 300 тисяч аліментів протягом тижня

Понад 300 тисяч аліментів протягом тижня
84984 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом тижня державні виконавці Миколаївської області стягнули понад 300 тисяч аліментів. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

«Аліменти, це кошти, які належать дитині! Якщо батьки «забувають» про свої обов’язки, держвиконавці роблять все можливе, щоб відновити права дитини на належне матеріальне утримання», - відзначив очільник Миколаївської юстиції.

Крім цього, посадовець нагадав, що наразі для боржників з аліментів можлива й кримінальна відповідальність. Якщо людина, ухиляється від сплати аліментів, то у такому випадку буде зобов’язана піти на суспільні роботи і зароблені кошти віддати дитині. Якщо ж боржник відмовляється займатися суспільними роботами, для нього наступає кримінальна відповідальність. Такому порушнику передбачено адміністративний арешт строком на 5-7 дів, а в разі злісного ухилення особи від відбування суспільно-корисних робіт, передбачається позбавлення волі строком до 2 років.

 

Нагадаємо, що протягом І півріччя державна виконавча служба Миколаївської області стягнула понад 80 мільйонів гривень аліментів на користь більш ніж 8,5 тисячі дітей, з початку ж дії законів #ЧужихДітейНеБуває в регіоні стягнули вже майже 200 мільйонів гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео