Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Майже 200 тис. грн заборгованих аліментів та штрафу сплатив полтавець

Майже 200 тис. грн заборгованих аліментів та штрафу сплатив полтавець
169499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Закони #ЧужихДітейНеБуває вкотре доводять свою ефективність

Не платити аліменти нині не вигідно: на суму заборгованості нині нараховують пеню, а боржника обмежують у правах. Злісні ж неплатники можуть потрапити навіть за ґрати.

 «Після того, як боржник не зміг виїхати до Польщі (довелося повертатися до Полтаві від самого кордону з сусідньою країною, адже державний виконавець застосував до неплаткика аліментів найдієвіші заходи впливу - виніс постанови про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон, кермування авто, користуватися зброєю та полювати) боржник погасив заборгованість за весь період перебування виконавчого документу на примусовому виконанні, а саме: заборгованість по аліментах у сумі 129 974 грн та штраф у розмірі 64 987 грн. Загалом стягувачці перераховано 194 961 грн.», - повідомив очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Також боржник сплатив виконавчий збір в дохід держави в сумі 12 997 грн.

«Варто зазначити, що нині у відділах державної виконавчої служби області перебуває   23 435 документів про стягнення аліментів. І лише в половині випадків батьки сплачують аліменти добровільно. До решти доводиться застосовувати різноманітні санкції.», - говорить Олег Тимченко.

ДВС ДІЄ!!!

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео