Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Боксерський турнір пам’яті Віктора Швачки відбувся у Дніпрі

Боксерський турнір пам’яті Віктора Швачки відбувся у Дніпрі
90123 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 160 боксерів з багатьох регіонів України, а також Молдови, Румунії та Білорусі з’їхалися до Дніпра, аби взяти участь у міжнародному турнірі, присвяченому пам'яті спортсмена та тренера Віктора Швачки.

Товариський турнір на честь Віктора Швачки проводять вперше. Організатори називають його одним з найповажніших представників боксерського світу України.

Він був дуже сильним боксером. Багато років пропрацював тренером. Виховав не одне покоління чудових спортсменів і хороших людей. Ми всі розуміємо, поки пам'ять жива про людину - жива людина серед нас”, - каже організатор змагань Євген Бабенко.

Турнір зібрав перспективну молодь, яка змагалася за перемогу у серії трираундових поєдинків.

"Учасники - дівчата-юніорки, молодь та жінки. Хлопці - це юніори 2004-2005 років народження, а також молодь 2002-2003 років. Формула бою у тих, хто молодше — по 1 хвилині, по 1,5 хвилини раунд і 1 хвилина перерва. Молодь проводить раунди вже по - 3 хвилини”, - пояснив головний суддя змагань Роман Климчук.

Представники команди Молдови, які билися у Дніпрі — багаторазові переможці національних змагань, призери та чемпіони Європи.

Приїхали на турнір перевірити своїх боксерів. У нас незабаром буде відбуватися чемпіонат Республіки Молдова, і дніпровську першість наш тренерський штаб розглядає, як етап підготовки до цього чемпіонату”, - зізнається тренер команди Молдови Федір Кара.

Здолавши цілу низку опоненток, Валерія Капустіна, підопічна заслуженого тренера України Олексія Шевченка, тріумфувала на змаганнях.

"Тренери зазвичай незадоволені діями спортсменів у ринзі, однак 1-м місцем Валерії на даним момент — задоволений. Втім, попереду ще дуже багато роботи. Готуємося до чемпіонату України в Івано-Франківську. Тому цей турнір був дуже важливий як проміжний підготовчий старт для нас”, - каже тренер Валерії Капустіної Олексій Шевченко.

13-ти річний Данило Буковський виборов “золото” у категорії “50 кілограмів”.

Я прагну продовжувати і стати чемпіоном світу - це моя мета”, - зазначає переможець Данило Буковський.

Для переможців та призерів, окрім кубків і грамот, підготували ще й спортивну амуніцію, а також грошові призи. Організатори кажуть, мають намір зробити турнір пам’яті Віктора Швачки щорічним і офіційним.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео