Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як на Дніпропетровщині проходили змагання “Glusco Ралі Дніпро”

Як на Дніпропетровщині проходили змагання “Glusco Ралі Дніпро”
258242 ПЕРЕГЛЯДІВ

У передмісті Дніпра, на колишньому аеродромі “Підгородне”, відбувся другий етап трофея Автомобільної федерації України з ралі на серійних автомобілях - «Glusco Ралі Дніпро». Змагання мають статус національної серії, і участь у перегонах взяли не лише професійні спортсмени, а й любителі, які вирішили випробувати себе в запеклій боротьбі.

Glusсo Ралі Дніпро” - підготовлена траса зі спецділянками довжиною 7,5 км, понад півсотні технічного персоналу та майже чотири десятки спортсменів зі всієї країни.

Від Харкова до Буковини, від Києва до Бердянська. Навіть є екіпажі з донецької області”, - каже співорганізатор змагань Михайло Тонконогий.

Зазвичай Микола Ковальчук, лісівник зі Слов’янська, на своєму старенькому “Субару” їздить на роботу та подорожує. А знедавна ще й бере участь у перегонах.

Це таке хобі. На треку чи спеціально підготовлених трасах можна виплеснути адреналін”, - зізнається учасник змагань Микола Ковальчук.

Втім, на трасі глядачі побачили і професійні боліди. На перший погляд Дмитро керує звичайною “Тойотою”. Однак не все так просто. За словами пілота, від серійної моделі в його авто залишився лише зовнішній вигляд.

«Тут практично всі деталі, які призначені для прискорення та проходження ґрунтових спецділянок, були змінені на так звані кастомні, - пояснює учасник перегонів Дмитро Чунюкін.

Учасників розбили на сім класів – у залежності від технічних характеристик машин. Гонщики стартують по черзі, раз на кілька хвилин. Спортсмени повинні якомога швидше подолати дистанцію в обидва боки. За порядком проходження слідкує команда суддів.

Наше завдання – випустити автомобіль на трасу своєчасно. Виставити його так, щоб він не зробив фальстарт і рушив вчасно”, - каже суддя старту Михайло Маштак.

В залежності від потужності автомобіля і навичок екіпажу, вони проходять ділянку за 4-6 хвилин”, - пояснює директор змагань Антон Горгуль.

Учасники ралі зізнаються, ґрунт - покриття специфічне. І перегони на ньому потребують максимальної уваги.

Він дуже слизький. Майже неможливо гальмувати, важко керувати. Тому це досвід, якого я не мав”, - зізнається учасник перегонів Валерій Терещенко.

Нагороди “Glusсo Ралі Дніпро” отримали всі переможці у своїх категоріях. Наступного року організатори планують провести ще декілька змагань – зимові та літні перегони. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео