• Про нас
  • Контакти
  • Увійти/Зареєструватись
  • Укр
    • Укр
    • Рус
    • En

Unt

ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО УНТ
UNT NEWS AGENCY

  • ГОЛОВНА
  • УКРАЇНА
  • РЕГІОНИ
  • СВІТ
  • ВІЙНА
  • ПОЛІТИКА
  • КОРУПЦІЯ
  • КРИМІНАЛ
  • СУСПІЛЬСТВО
  • АНАЛІТИКА
  • ПРОЕКТИ
  1. Головна
  2. Новини
  3. Держава
  4. Регіони України
  5. Мешканка Кривого Рогу померла через вживання ляща, соленого власноруч
Мешканка Кривого Рогу померла через вживання ляща, соленого власноруч
  • УКРАЇНА ІНФОРМ
  • 16 вересня 2020, 12:21
  • 22701

Мешканка Кривого Рогу померла через вживання ляща, соленого власноруч

Постраждала з`їла непатрану рибу власного приготування. За медичною допомогою жінка звернулася лише на третю добу після того, як їй стало зле. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

На Дніпропетровщині зареєстрований летальний випадок ботулізму — жертвою власної легковажності стала 58-річна мешканка Кривого Рогу. 11 вересня жінка вживала непатраного соленого ляща з ікрою, якого приготувала сама з порушеннями технології приготування — без попереднього патрання та ретельного промивання.

«Погіршення стану здоров’я відчула 12 вересня: нудота, блювота, сухість в ротовій порожнині, подвоєння в очах, загальна слабкість», — повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Та тільки 14 вересня, коли стан здоров`я став критичним, жінка звернулася до лікарні. Привезли її вже у важкому стані та навіть не встигли шпиталізувати — постраждала померла у приймальному відділенні.

З початку року це третій випадок ботулізму в області, але двох пацієнтів вдалося врятувати. Усі випадки пов'язані з вживанням риби, виготовленої в домашніх умовах. До речі, 10 людей, які захворіли на ботулізм у минулому році, теж вживали «саморобну» рибу.

У Держпродспоживслужбі попереджають: практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишківника тварин, птахів, риб можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Проте, захворювання може виникнути тільки при вживанні тих, які зберігалися при анаеробних або близьких до анаеробних умовах без попередньої достатньої термічної обробки. Це можуть бути консерви, особливо домашнього приготування, копчені, в’ялені м’ясні та рибні вироби, а також інші продукти, в яких є умови для розвитку вегетативних форм збудників та токсиноутворення.

Важливе

    • Україна
    • 12.07.2025

    Адвокат Литвиненко - агент ?

    • Російське вторгнення в Україну
    • 31.10.2024

    Як правильно охолодити і подати шампанське для вашої вечірки?

    • Російське вторгнення в Україну
    • 28.07.2024

    Судитимуть чотирьох ворожих пропагандистів з Луганщини

    • Російське вторгнення в Україну
    • 28.05.2024

    Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська

    • Російське вторгнення в Україну
    • 27.05.2024

    Олександр Приймак! Його партнер Володимир Носов має бізнес в Криму і співпрацюють з компаніями Жеваго, Міттала та Круця

Мої відео
Рекомендовані
${ video.source.title }

Відео відсутнє