Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Дніпропетровщині прокурор під час затримання намагався викинути речові докази у вікно

На Дніпропетровщині прокурор під час затримання намагався викинути речові докази у вікно
48920 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне бюро розслідувань викрило одного із прокурорів Томаківського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області під час одержання неправомірної вигоди. Правоохоронці затримали його на робочому місці під час отримання всієї суми хабара. У ході затримання фігурант намагався позбутися речових доказів, викинувши купюри у вікно.

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідування, за попередньою версією слідства, місцева жителька звернулася до прокурора із заявою щодо незаконного заволодіння її присадибною територією біля заміського приватного будинку. За внесення відповідних відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань і проведення інших процесуальних дій за даним фактом посадовець вимагав від потерпілої 25 тисяч гривень.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.


Теги: прокурор,хабар,ДБР,затримання, Дніпропетровщина

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео