Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Під Верховною Радою вимагали відставки Авакова, а потім — закриття хутряних фабрик

Під Верховною Радою вимагали відставки Авакова, а потім — закриття хутряних фабрик
203427 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відразу два мітинги відбулися у столиці ранкової п’ятниці. О 9-й ранку під Радою зібралося кількасот людей. Вони прийшли з гаслами «Аваков — чорт», палили фаєри та перевернули поліцейський «бобік». Мітингувальники обурені через нерозслідування гучних справ та зловживань.

«Я вважаю, що правоохоронні органи мають захищати громадян, наші права та свободи. Натомість Національна поліція перетворилася на каральний орган, який сам став джерелом небезпеки та правопорушень, відповідно, цей правоохоронний орган треба було давно реформувати», — розказав Сергій Стерненко, учасник акції.

Тим часом, сам Арсен Аваков відзвітував перед депутатами про події у Кагарлику, Броварах та щодо розслідування справи Шеремета. Фракція «Голос» наразі збирає підписи, аби поставити питання про звільнення Авакова на голосування.

Слідом за акцією проти Авакова розпочалася наступна — «Україна без шкуродерень». Її влаштували екоактивісти та зоозахисники. Вони вимагають від влади підтримати законопроєкт № 2360, який унеможливлює діяльність хутряних фабрик в Україні. Таким чином, Україна могла б стати в один ряд з більшістю країн Європейського Союзу, які вже відмовилися від хутряного виробництва. Під Верховну Раду активісти привели також своїх чотирилапих друзів. Загалом акцію підтримали більше сотні людей, зокрема зоозахисники з Дніпропетровщини.

text

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео