Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реформам України допоможе Йорданський досвід

Реформам України допоможе Йорданський досвід
79807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Політичні блогери вважають, що Україна має перейняти досвід східної держави у плані реформування сфери туризму.

Йордан. Східна країна, яка у свій час також пережила війну за участі «турботливих» сусідів. Проте, будь-яка війна завершується миром і цей конфлікт виключення не склав. Зараз Йордан одна з найбільш популярних країн для туристичного відвідування.
Політичні блогери вважають, що Україна має перейняти досвід східної держави у плані реформування сфери туризму.
Україна має спільний кордон з багатьма державами, та й сама може похвалитися популярними туристичними точками. В Йордані, наприклад, за умов відсутності гарного внутрішнього транспортного руху після війни було створено ряд піших екскурсій. Крім того, з морських портів відправлялися авіарейси та мореходні подорожі до Шарм-Ель-Шейху. В Україні таким аналогом може бути Одеса, звідки туристи зможуть їздити до Румунії та Молдови.
Крім того, сама ідея розвитку туристичного бізнесу в Йордані привабила крупних власників мережевих готелей типо Hilton чи Radisson. Цікаво, що поява саме цих всесвітньо відомих мережей послужило «маячком» для європейських цінувальників екзотичних місць, які мають бути впевнені у комфорті свого перебування під час подорожі. Усе це, вкупі з Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО дало позитивний результат для розвитку туристичного бізнесу.
Слід також зазначити, що університети столиці, зокрема КНУ, розроблюють нові моделі підготовки спеціалістів гуманітарної сфери. Наприклад, на історичному факультеті планується створення напрямку «історичний туризм».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео