Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що очікувати українцям від ухваленого напередодні Держбюджету?

Що очікувати українцям від ухваленого напередодні Держбюджету?
244430 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У ніч проти 21 грудня Верховною Радою України було ухвалено бюджет на 2017 рік.
     Згідно з ухваленим Держбюджетом, уже з 1 січня мінімальна зарплата буде подвоєною, а також підвищиться оплата праці для рятівників, лікарів та вчителів. На ремонт українських доріг виділено 29,2 млрд грн, а аграрна промисловість отримає 5,5 млрд грн на виплати дотаційної компенсації у розмірі 1% від виготовленої впродовж п'яти років продукції. З метою розвитку літакобудування було скасовано до 2025 року податок на прибуток для авіабудівників.   Ціна на тютюнові вироби, а також алкогольні напої, за виключенням натуральних вин, зазнає підвищення.
     Посилене фінансування очікується у сфері обороноздатності, агропромисловості, освіти, культури та децентралізації, інфраструктури, соціальних стандартів та дипломатики, а також енергоефективності.
     Проект бюджету передбачає дохід впродовж наступного року у сумі 721,4 млрд грн, а видатки, - 790,4 млрд грн.
     Окрім того, було скасовано збір з фізичних осіб у розмірі 2% під час обміну валюти, а замість податкової міліції очікується створення Фінансової поліції.
     Варто відмітити, що проти ухваленого проекту бюджету на 2017 рік проголосували «Батьківщина», значна частина «Самопомочі» та «Опозиційний блок».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео